SUCRE INVERTIT

Sucre InvertitEl sucre invertit és un xarop que es prepara escalfant sucre corrent en presència d’un àcid. El sucre corrent o sacarosa està format per glucosa i fructosa combinades. En escalfar en presència d’un àcid es descompon en aquests dos productes i s’obté un almívar format per sacarosa (el sucre sense descompondre), glucosa i fructosa.

Ingredients : 

450 g de sucre blanquilla

150 g d’aigua mineral embotellada

1 culleradeta de suc de llimona

½ culleradeta de bicarbonat sòdic.

Preparació :

  • Abocar l’aigua al got del Thermomix i afegir el sucre i el suc de llimona. Programar 10 minuts, temperatura Varoma, velocitat 4 fins que es dissolgui completament. Deixar refredar fins que baixi a 50 º C.
  • Afegir el bicarbonat i barrejar 10 segons a velocitat 4. Veuràs que l’almívar transparent s’enterboleix, però s’aclareix després del repòs. Al final obtindràs un almívar espès i claret.
  • Deixar refredar i apareixerà escuma a la superfície que pot retirar quan s’hagi refredat del tot. Passar a un recipient hermètic per guardar-lo.

 

Consells

El sucre invertit es conserva perfectament durant almenys 10-12 mesos en un pot hermètic, sense necessitat de refrigeració.

Per substituir el sucre corrent per sucre invertit cal tenir en compte que el seu poder edulcorant és més gran. Per a un efecte òptim, es recomana :

Gelats:100 g de sucre blanc són equivalents a 30 g de sucre invertit (30%). El sucre invertit no cristal·litza, així que els gelats quedaran més cremosos i serà més senzill donar-los forma.

Pa de pessic i brioix: en aquest cas 100 g de sucre blanc són equivalents a 20 g de sucre invertit (20% ). Aquest sucre ajuda que la pastisseria es mantingui més temps tova, li aporta una altra humitat, accelera el llevat de masses i ademés es pot fer servir per donar més color a l’acabat final de l’enfornat i serveix per donar brillantor.

Masses fermentades: 100 g sucre blanc són equivalents a 50g / 70g (50/70%) i ajuda que les masses fermentin més ràpid.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.