ORADA AMB SALSA I VERDURES AL VAPOR

dorada en salsaIngredients per 4 persones:

3-6 escalunyes (60 g)
15 g de julivert fresc
200 g de vi blanc
100 g de fumet de peix o d’aigua amb mitja pastilla de brou de peix
El suc d’una llima
1 orada sencera (1200 g), neta sense escates, sense cap, sense la cua
Sal grossa
Pebre negre, acabat de moldre
200 g de xampinyons tallats a quarts
1-2 pastanagues tallades a rodelles
1 carbassó tallat a boletes o daus
1 porro tallat a rodanxes diagonals
120 g de mantega
10 g de farina de rebosteria

Preparació:
• Posar en el vas les escalunyes i el julivert (només les fulles) i trossejar 5 segons a velocitat 7. Deixar 1 cullerada de la barreja al vas i retirar la resta. Reservar .
• Afegir el vi, el fumet i el suc de la llima i programar 6 minuts a temperatura Varoma a velocitat 2. Mentrestant, preparar l’orada: fer uns talls en diagonal a cada costat i salpebrar. Escampar la meitat de la barreja d’escalunya i julivert al fons del recipient Varoma, posar l’orada a sobre, cobrir amb la resta de mescla i col.locar els xampinyons a cada costat.
• Introduïr al vas el cistellet amb les pastanagues, el carbassó i el porro.
• Situar el Varoma en la seva posició i programar 20 minuts a temperatura Varoma a  velocitat 2. Treure l’orada en una safata i posar en una banda els xampinyons.
• Insertar l’espàtula per extreure el cistell i posar les verdures a l’altra banda de l’orada. Recuperar el màxim de la barreja de la escalunya i julivert del Varoma i afegir al vas.
• Posar la mantega, la farina, la sal i pebre i programar 5 minuts a temperatura 100 º a velocitat 3 i en lloc del cubilet, posar el cistellet sobre la tapa per facilitar l’evaporació evitant esquitxades.
• Servir l’orada amb la salsa del vas.