MONA DE PASQUA

Mona Pasqua blanca

INGREDIENTS:

Pa de pessic: (EL FAREM EL DIA ABANS)

4 ous

320 g de sucre

190 g de llet

190 g d’oli de girasol

320 g de farina

3 cullerada de  cacau pur en pols

1 sobre de llevat químic

Almívar: (PER AQUESTA MONA NOMES UTILITZAREM 1/4 D’AQUESTA PREPARACIO)

350 g de sucre

100 g d’aigua

El suc de mitja llimona

20 g de Cointreau o qualsevol altre licor.

Cobertura:

Crema de mantega:

350 g de mantega a temperatura ambient

120 g de llet

120 g de sucre

Merenga Suís:

4 clares

200 g de sucre

1 pessic de sal

Unes gotes de suc de llimona 

Uns ous de xocolata per decorar. 

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 180º

  • Farem el pa de pessic posant la farina, el llevat i el cacau al vas, remenarem uns segons a velocitat 3. Reservem en un bol.
  • Ara muntarem el ous, els posarem a dins del vas amb el sucre, programarem 6 minuts, temperatura 37º, velocitat 4. Quan acabi el temps tornarem a programar 6 minuts, a velocitat 4, sense temperatura i sense cubilet perquè s’airegi. Afegim la llet i l’oli, remenen 6 segons a velocitat 2 . Afegim la farina al voltant de la papallona i remenem 15 segons velocitat 2. Acabem d’unir-ho amb l’espàtula.
  • Posem la barreja en un motlle de 22 cm de diàmetre prèviament untat amb mantega i la posem a coure al forn 20-30 minuts aproximadament, comprovem el punt de cocció. Retirem del forn i el deixem refredar del tot. 

Almívar:

  • Posem tots els ingredients a dins del vas i programem 6 minuts, temperatura 100º, velocitat 2. Reservem i deixem refredar. 

Cobertura:

Merenga Suís:

  • Amb el vas sec i net posem la papallona, les clares, el sucre, la llimona i el pessic de sal, les muntarem 4 minuts, 50º, velocitat 3 i 1/2. A continuació tornem a programar 4 minuts a velocitat 3 i 1/2 sense programar temperatura per tal que s’airegi i perdi calor. Reservem en un bol.

Crema de mantega:

  • Sense rentar el vas, deixem la papallona, posem tots els ingredients a dins del vas i programem 3 minuts, velocitat 3. Retirem les 3/4 parts de la mantega i afegim el merenga remenem 10 segons a velocitat 3. Incorporem la meitat mes de la mantega i tornem a remenar 10 segons a velocitat 3. Acabem d’afegir-hi tota la mantega i programem 20 segons a velocitat 3. Ja tindrem la crema de merenga i mantega a punt. Reservem en un bol o posem dins una màniga pastissera.

 

Muntatge del pastís:

  • Tallem el pa de pessic en tres capes, el banyem amb almívar cada tros, posem una capa de  crema mantega entre capa i capa, la què ens sobri cobrim tot el fora del pastís, posem la què ens sobri dins una màniga pastissera i anem fent dibuixos tot voltant el pastís, decorem amb els ous i reservem a la nevera. El traurem de la nevera 5 minuts abans de menjar-lo perquè la crema no sigui tant dura i així  assaborir millor els gustos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.